Opistoinfo

Avoin yliopisto

Keravan opistossa voi suorittaa avoimen yliopiston tenttejä erikseen sovittavana ajankohtana toimiston aukioloaikoina. Tiedustelut: keravanopisto(at)kerava.fi. Tentin suorituksen hinta on 20 €, jonka voi maksaa opiston toimistoon käteisellä tai pankkikortilla.

Ikäsuositus

Kurssit on tarkoitettu pääsääntöisesti 16 vuotta täyttäneille. Lapsille ja nuorille on erikseen omia kursseja. Tapauskohtaisesti nuoret voivat osallistua myös muille kursseille. Kysy tarvittaessa toimistolta tai ainealueen vastuuhenkilöltä. Vanhempi-lapsikurssit on tarkoitettu vanhemmalle yhden lapsen kanssa, ellei muuta mainita. 

Kurssipalautteet

Kurssiarviointi on tärkeä työväline opiston toiminnan ja kurssitarjonnan kehittämisessä. Keräämme sähköisesti palautteet monista kursseista ja luennoista. Saat sähköpostitse linkin nimettömään palautekyselyyn.

Opistolle voi antaa palautetta myös nettisivujen palautelomakkeen kautta tai suoraan opettajalle tai henkilökunnalle.

Lukukausi ja loma-ajat

Lukukausi on pääsääntöisesti 12 viikkoa. Lomien ja juhlapyhien aikana ei ole opetusta, ellei siitä ole erikseen sovittu. Opetusta ei yleensä ole syyslomalla (viikko 42) eikä talvilomalla (viikko 8). Myöskään kiirastorstaina ei ole opetusta.

Muutokset opinto-ohjelmaan

Pyrimme tekemään mahdollisimman vähän muutoksia opinto-ohjelmaan sen painamisen jälkeen. Se ei kuitenkaan aina ole mahdollista. Opisto pidättää oikeudet ohjelman muutoksiin. Opisto ei myöskään vastaa muutosten aiheuttamista mahdollisista haitoista. Ilmoitamme opinto-ohjelman muutoksista nettisivuillamme, ja tulosteen muutoksista saa myös toimistosta.

Hellewi-kurssijärjestelmän rekisteriseloste:

Rekisteriseloste_hellewi.pdf

Opiskeluoikeus ja todistukset

Opiskeluoikeus on määräaikaan mennessä ilmoittautuneella ja kurssimaksunsa maksaneella. Opisto antaa pyydettäessä opiskelutodistuksen, josta peritään 5 euroa. Avoimen yliopiston kursseista saa todistuksen yliopistosta.

Oppitunnin pituus ja materiaalit

Kurssien pituus on ilmoitettu pääsääntöisesti oppitunteina. Yhden oppitunnin pituus on  45 minuuttia. Opiskelijat hankkivat itse kurssilla tarvittavat materiaalit. Kurssitekstissä on mainittu jos materiaalit kuuluvat hintaan tai ne voi hankkia opettajalta.​​

Vakuutukset

Keravan Opiston kursseille osallistuvat opiskelijat on vakuutettu. Opisto ei kuitenkaan vastaa koira- ja hevoskursseille osallistuvien eikä koirien vakuutuksesta. Osallistujan on huolehdittava niistä itse vakuutuksesta. Opintomatkojen osallistujilla on oltava oma matkavakuutus ja mukana EU-Kelakortti.

​Tapaturman sattuessa​

1. Hakeudu hoitoon vuorokauden sisällä. Opiston vakuutus kattaa julkisen terveydenhuollon hoidon, mutta kiireellisissä tapauksissa myös yksityisen. Säilytä maksukuitit.

2. Ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä Keravan Opiston toimistoon, josta saat ohjeet jatkotoimenpiteitä varten.


Ehdota kurssia tai luentoa!

Otamme vastaan uusia kurssi- ja luentotoiveita. Voit lähettää toiveesi opiston nettisivujen palautelomakkeen kautta, sähköpostitse tai suoraan ainealueen vastuuhenkilölle.

Päivitetty 28.11.2017 klo 09:21