Opintomatkat Englantiin

Englantia ja patikointia Devonissa - kevät 2020

Lue lisää täältä

Matkainfo ma 20.1.2020 klo 17.30 Keravan lukio ja aikuislukio lk. 1.46


Englannin opiskelijat Agatha Christien jalanjäljissä - kevät 2017


ABC-murhat, Kuolleen miehen huvimaja ja Kohtalon portti. Kohti näitä ja monia muita Agatha Christien dekkarien tapahtumapaikkoja lähti äitienpäivänä 2017 neljätoista innokasta englannin opiskelijaa Keravan Opistosta.

Torquay Englannin Rivieralla

Englannin opintomatka suuntautui Torquayhin, Englannin Rivieraksikin kutsutulle Torbayn alueelle Lounais-Englantiin. Perillä odotti viikon intensiivinen englannin kielen opiskelu Torquay International Schoolissa (TIS) sekä runsas Agatha Christie painotteinen oheisohjelma.

IMG_2688.JPG

Opiskelu kielikoulussa

TIS tarjosi erinomaiset puitteet englannin opiskelulle. Aamupäivisin jokainen opiskeli omaa tasoa vastaavassa kansainvälisessä ryhmässä ja parina iltapäivänä suomalaisryhmissä. Koulussa oli samanaikaisesti opiskelijoita mm. Sveitsistä, Saksasta, Japanista ja Omanista. Varsin kansainvälistä joukkoa siis!

Kaupunkiin tutustumista

Koska oltiin Torquayssa, kuuluisan dekkaristi Agatha Christien synnyinkaupungissa, tutustuttiin moniin hänen elämäänsä liittyviin paikkoihin. Kaupunkikiertokävelyllä näimme mm. Princess -laiturin, jossa Agathalla oli lapsena tapana käydä rullaluistelemassa, sekä Grand Hotellin, jossa Agatha vietti kuherruskuukautta ensimmäisen miehensä Archie Christien kanssa jouluaattona 1914.

 

IMG_2692.JPG

Lähellä koulua sijaitsi sairaala, jossa Agatha työskenteli sairaanhoitajana ensimmäisen maailmansodan aikaan. Sairaalan apteekissa töissä ollessaan Agatha oppi paljon myrkyistä, mitä tietämystä hän myöhemmin käytti kirjoissaan.

Greenway House

Oheisohjelman kohokohta oli vierailu Agatha Christien kesäkodissa Greenwayssa. Oppaat kertoivat mielenkiintoisia asioita niin talosta kuin sen suuresta puutarhasta. Näimme mm. nuken, jolla Agatha leikki lapsena ja hänen makuuhuoneessaan pääsimme kuulemaan Agathan ääntä vanhalta nauhoitukselta. Talo oli täynnä tavaroita, joita Agatha ja hänen toinen miehensä arkeologi Max Mallowanin olivat tuoneet matkoiltaan.

IMG_2741.JPG

Eden Project

Opintoviikon päätteeksi kävimme vielä Eden Projectissa Cornwallissa. Sen on suunnitellut Sir Grimshaw ja se on yksi Englannin tämän hetken suosituimmista nähtävyyksistä. Eden Projectissa on vanhaan louhokseen rakennettu valtavat suuret kasvihuoneet, biomit, joissa pääsee näkemään ja kokemaan niin sademetsän kuin Välimeren ilmastot.

Oli hienoa kulkea Agatha Christien jalanjäljissä, mutta suurin anti matkasta oli kohentunut englannin kielen taito ja ennen kaikkea uusi rohkeus puhua kieltä. Varsinkin ne opiskelijat, jotka majoittuivat isäntäperheissä, pääsivät näkemään aitoenglantilaista elämää ja puhumaan äidinkielisten kanssa arkipäivän tilanteissa.

Opintomatka järjestettiin Keravan Opiston ja aikuisopistojen kielimatkoihin erikoistuneen White House EG:n yhteishankkeena. Matkanjohtajana toimi Keravan Opiston kielten suunnittelijaopettaja Mari Heikkinen.

Tämä oli järjestyksessä 4. yhteistyönä järjestetty matka. Aiemmat matkat ovat suuntautuneet Yorkiin, Chesteriin ja Bournemouthiin. Saa nähdä mistä löydämme itsemme ensi keväänä.


Englantia kello viiden teellä - kevät 2016


Lauantaina 14. toukokuuta 2016 suuntasi kymmenen innokasta englannin opiskelijaa matkanjohtaja Mari Heikkisen kanssa opintomatkalle kohti Bournemouthia Englannin etelärannikolla. Perillä odotti viikon intensiivinen opiskelu Richard Language Collegessa sekä aito englantilainen isäntäperhe.


Aikaisen lennon ansiosta jo ensimmäisenä päivänä ehdittiin katsella kaupunkia, jossa ihasteltiin palmujen reunustamia katuja. Sunnuntaina matka vei kokopäiväretkelle Isle of Wightille, jossa tutustuttiin mm. kuningatar Victorian loisteliaaseen kesäpaikkaan Osbourne Houseen.


Maanantaina alkoi varsinainen opiskelu. Aluksi osallistuttiin tasotestiin, jonka perusteella jokainen opiskelija pääsi omaa tasoaan vastaavaan kansainväliseen ryhmään. Englantilaisen opettajan johdolla opiskeltiin pienryhmissä kieltä monipuolisesti aamupäivisin neljän ja iltapäivisin kahden oppitunnin verran. Viikon aikana ehti oppia monta uutta asiaa ja varsinkin saada uutta innostusta omaan kielenopiskeluun.


Matkalaiset olivat tyytyväisiä myös perhemajoitukseen. Isäntäperheiden kanssa jokainen pääsi harjoittelemaan lisää englannin puhumista. Perheissä syötiin aamiainen ja päivällinen, lounas koulun kanttiinissa.  


Iltapäivisin oli koulun jälkeen paljon kiinnostava yhteistä ohjelmaa. Aidosta englantilaisesta iltapäiväteestä nautittiin Norfolk Royal Hotellissa, ja Wetherspoon pubissa syötiin maittava curry-illallinen. Monena päivänä ehdittiin myös kierrellä kauppoja ja istuskella keskustan kahviloissa kaupungin vilinää seuraten. Perjantai-iltapäivänä käytiin vielä tutustumassa lähistöllä sijainneeseen historialliseen Christchurchin kaupunkiin.


Hieman haikein mielin lähdettiin lauantaina kohti kotia. Moni oli saanut uusia ystäviä, ja olisi mielellään jäänyt opiskelemaan englantia toiseksikin viikoksi.


Mari HeikkinenPäivitetty 03.12.2019 klo 11:23