Opiskelusta

Oppitunnin pituus ja kurssimateriaalit

Kurssien pituus on ilmoitettu pääsääntöisesti oppitunteina. Yhden oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Opiskelijat hankkivat itse kurssilla tarvittavat materiaalit. Kurssitekstissä on mainittu, jos materiaalit sisältyvät kurssimaksuun tai jos ne voi hankkia opettajalta.

Lukukausi ja loma-ajat

Syyslukukausi alkaa viikoilla 34-36. Lomien ja juhlapyhien aikana ei ole opetusta, ellei siitä ole erikseen sovittu. Opetusta ei ole: syysloma vko 42 (17.–23.10.), pyhäinpäivä 5.11., itsenäisyyspäivä 6.12. ja joululoma (22.12.–1.1.23)

Kevätlukukausi alkaa viikoilla 2-4. Opetusta ei ole: talviloma vko 8 (20.–26.2.), pääsiäinen (7.–10.4.), vappu (30.4.–1.5.) ja helatorstai 18.5.

Monipuolista vapaan sivistystyön opetusta

Keravan Opisto on sitoutumaton oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista vapaan sivistystyön opetusta Keravan ja muiden kuntien asukkaille.

Muutokset opinto-ohjelmaan

Opisto pidättää oikeudet ohjelman muutoksiin. Opisto ei vastaa muutosten aiheuttamista mahdollisista haitoista. Muutoksista saa tietoa nettisivuilta, Facebookista ja toimistosta.

Opiskeluoikeus ja todistukset

Opiskeluoikeus on määräaikaan mennessä ilmoittautuneella ja kurssimaksunsa maksaneella. Opisto antaa pyydettäessä opiskelutodistuksen, joka maksaa 10 €.

Ikäsuositus

Kurssit on pääsääntöisesti tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille asiakkaille. Lapsille ja nuorille on erikseen omia kursseja. Kysy tarvittaessa opiston toimistosta tai ainealueen vastuuhenkilöltä. Vanhempi-lapsi -kurssit on tarkoitettu vanhemmalle yhden lapsen kanssa, ellei muuta mainita.

Vakuutukset

Keravan kaupungilla on ryhmätapaturmavakuutus, joka kattaa mahdolliset tapaturmat Keravan kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa.
Vakuutuksen toimintaperiaate on seuraava
• maksa hoitokulut jne. ensin itse
• vahinkoilmoituksen ja selvitysten pohjalta vakuutusyhtiö päättää mahdollisista korvauksista.
Tapaturman sattuessa hakeudu hoitoon vuorokauden sisällä. Säilytä mahdolliset maksukuitit. Ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä Opiston toimistoon.

Opintomatkojen osallistujilla on oltava oma matkavakuutus ja EU-Kelakortti.

Kurssipalautteet

Kurssiarviointi on tärkeä työväline opetuksen kehittämisessä. Keräämme sähköisesti palautteet joistain kursseista ja luennoista. Saat silloin sähköpostitse linkin nimettömään palautekyselyyn. Voit antaa palautetta myös nettisivujen palautelomakkeen kautta tai suoraan opettajalle tai opiston henkilökunnalle.

Tilauskoulutus

Opisto tarjoaa yhteisöille ja yrityksille tilauskoulutuksia, jotka suunnitellaan yhteistyössä tilaajan kanssa.

Ehdota kurssia tai luentoa!

Otamme vastaan uusia kurssi- ja luentotoiveita. Voit lähettää toiveesi opiston nettisivujen palautelomakkeen kautta, sähköpostitse tai suoraan ainealueen vastuuhenkilölle. Kiinnostaako aikuisten opettaminen? Etsimme jatkuvasti eri alojen ammattilaisia opettamaan, kouluttamaan ja luennoimaan. Ota yhteys ainealueen vastuuhenkilöön.

Päivitetty 15.06.2022 klo 12:17