Etäopiskelu

​Etäopiskelu on verkon välityksellä opiskelua joko reaaliaikaisesti tai eriaikaisesti, riippuen kurssisuunnitelmasta. Se vaatii oppijalta hyvää itsekuria ja motivaatiota. Oppijalla pitää olla toimiva päätelaite: tietokone, tabletti, älypuhelin sekä toimiva internet-yhteys.

Ennen ensimmäistä etäopetuskertaa etsi itsellesi rauhallinen paikka, kirjaudu verkkokokousympäristöön ajoissa, muista ottaa lähelle myös virtajohto, kuulokkeet sekä muistiinpanovälineet.

Keravan Opisto suosittelee tuntiopettajien käyttöön verkkokokousympäristöksi Microsoft Teamsia ja oppimisalustaksi Peda.net:ä. Muitakin etäoppimiseen  tarkoitettuja välineitä (Zoom. Facebook, YouTube) voi opettajilla olla käytössä. 


Teams

Teams on Microsoftin ylläpitämä verkkokokousympäristö. Voit liittyä Team- kokoukseen kolmella eri tavalla.  

Teams __ohje_selaimella (1).pdf (selaimella, koneelle ei asenneta mitään)

Teams __ohje_sovelluksella (1).pdf (koneelle asennetaan Teams-sovellus)

Teams __ohje_mobiilisovelluksella (1).pdf (älypuhelimeen asennetaan Teams mobiiliisovellus) 


Peda.net

Keravan Opisto on ottanut käyttöön Peda.net verkko-oppimisympäristön. Peda.net on Jyväskylän yliopiston ylläpitämä palvelu, joka on opiskelijoille ilmainen. 

Peda.netissä opisto/opettajat voivat jakaa opiskelumateriaaleja tai järjestää verkkokursseja. Osa materiaaleista on julkisia (kaikille nähtävillä) ja osaan tarvitaan lukijan salasana (kurssin opettajalta). 

Keravan Opiston Peda.net


Päivitetty 08.02.2022 klo 16:11