Kädentaidot

​Kädentaitojen opetus

  • ylläpitää ja uudistaa perinteitä 
  • edistää kestävää kehitystä
  • tarjoaa ajankohtaisia uutuuksia
  • antaa monipuolista kulttuuritietoutta
  • antaa mahdollisuuden yhdessä tekemiseen ja ryhmässä oppimiseen.
Kurssien pituudet vaihtelevat muutamasta tunnista koko lukukauden kestäviin. Luokissa on tarvittavat koneet ja laitteet, sekä useimmille kursseille myös työvälineet.  Materiaalit hankitaan useimmiten yhteistilauksina. Uudet puu- ja metallityöluokat on saatu käyttöön Kurkelan koululla ja mahdollistavat monipuolisemman tarjonnan kovien materiaalien käsittelyyn.

Jokavuotiset käsityömatkat eri maihin rikastuttavat käsityönopetusta monella tavalla. Niillä tutustutaan muiden maiden käsityöperinteisiin ja nykyaikaan, tuodaan uusia kurssi-ideoita ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä. 

Jos omaan tarpeeseen ei enää tarvitse valmistaa mitään, voi tulla osallistumaan vapaaehtoiseen tekemiseen. Opistolle lahjoitetuista materiaaleista tehdään tarpeellisia tuotteita lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen kaupungin palvelukoteihin, veteraaneille, nuorisokylään jne.

Keravan opistolla on uusi käsityöblogi, jossa pääset seuraamaan opiston kädentaitojen opetusta. Blogi sisältää ajankohtaista asiaa lähinnä kudonta-asemalta. Blogin löydät osoitteesta: keravanopistonkasityot.blogspot.com


Päivitetty 11.12.2020 klo 15:27