Vakuutukset

Tuntiopettajat ovat työntekijöinä vakuutettuja työtapaturmien varalta. Tämä ei koske yrityksen kautta laskuttavia, vaan heidän pitää itse järjestää vakuutusturvansa.

Jos loukkaannut töissä tai työmatkalla, toimi seuraavasti:

  1. Hakeudu mahdollisimman pian lähimpään lääkäriin tai hätätilanteessa soita 112. Työtapaturmasta sairaslomaa voi kirjoittaa vain lääkäri.
  2. Ilmoita tapahtuneesta ainealueesi vastaavalle opettajalle.
  3. Hoitolaitoksessa kerro, että olet Keravan kaupungin työntekijä ja tapaturmavakuutusyhtiösi on If. Et tarvitse vakuutustodistusta. Säilytä kaikki kuitit lääkkeistä, matkakustannuksista ym.
  4. Heti kun mahdollista, tee tapaturmailmoitus vakuutusyhtiölle opiston toimistossa Sirpa Kiurun kanssa. Ilmoitus on tehtävä 10 arkipäivän kuluessa tapahtumasta.

Myös opiston opiskelijat on vakuutettu. Opisto ei kuitenkaan vastaa koirakursseille osallistuvien koirien vakuutuksesta. Osallistujan on huolehdittava itse koiran vakuutuksesta. Opintomatkojen osallistujilla on oltava oma matkavakuutus ja EU-Kelakortti.

Jos opiskelija loukkaa itsensä lievästi tunnillasi, häntä tulee ohjeistaa seuraavasti:
1. Hakeudu hoitoon vuorokauden sisällä. Opiston vakuutus kattaa julkisen terveydenhuollon hoidon, mutta kiireellisissä tapauksissa myös yksityisen puolen hoidon. Säilytä maksukuitit.

2. Ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä Keravan Opiston toimistoon, josta saat ohjeet jatkotoimenpiteitä varten.​

 

Päivitetty 14.02.2017 klo 12:44