Peruutusehdot

Ilmoittautuminen kurssille tai luennolle on sitova. Maksamatta jättäminen, kurssilta pois jääminen tai huomautuslaskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutusta ei voi tehdä kurssin opettajalle. Huom! Avoimen yliopiston koulutuksissa on omat peruutusehtonsa.

Kurssille osallistumisen peruminen viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkamista 

• verkossa: opistopalvelut.fi/kerava (toimii vain, jos olet ilmoittautunut verkossa): Avaa omat tiedot -sivu ja täytä kurssinumero ja ilmoittautumistunnus saamastasi sähköpostista. Jos olet maksanut kurssimaksusi virike-edulla ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoita yhteystietosi Opiston toimistoon lahjakortti -palautusta varten. 

• sähköpostilla keravanopisto@kerava.fi

• puhelimitse 09 2949 2352

• kasvotusten Asiointipisteessä tai Opiston toimistossa aukioloaikoina (Kultasepänkatu 7). 

Kurssille osallistumisen peruminen, kun kurssin alkamiseen on alle 10 päivää

• Jos kurssin alkuun on 1-9 päivää ja haluat perua kurssille osallistumisen, laskutamme 50% kurssimaksusta.
• Jos kurssin alkuun on vähemmän kuin 24 tuntia ja haluat perua kurssille osallistumisen, laskutamme koko maksun.

Kurssiperuutuksissa on oltava yhteydessä  Opiston toimistoon.

Viivästynyt kurssimaksu siirretään kaupungin toimintaohjeiden mukaisesti perintätoimiston hoidettavaksi. Kurssimaksu on ulosottokelpoinen ilman oikeuden päätöstä. 

Sairaudesta johtuva peruutus on todistettava lääkärintodistuksella, jolloin kurssimaksu palautetaan vähennettynä käyntimäärillä ja toimistokuluilla 10 €. 

Yksittäisiä sairaspoissaoloja ei ole tarpeen ilmoittaa toimistoon. 

Kurssin ja opetuskerran peruuntuminen ja muutokset

Opisto pidättää oikeuden opetuspaikkaan, -aikaan ja opettajaan liityviin muutoksiin. Kurssin toteutusmuoto voidaan tarvittaessa muuttaa lähi-, verkko- tai monimuoto-opetukseksi. Kurssin toteutusmuodon vaihdos ei vaikuta kurssin hintaan.

Kurssi voidaan perua voin viikkoa ennen sen alkamista, mikäli kurssilla ei ole tarpeeksi osallistujia tai kurssia ei voida toteuttaa, esim. opettajan estyessä.

Kurssin yksi (1) peruutettu kerta ei oikeuta kurssimaksun alennukseen tai korvaavaan opetuskertaan. Ohjatussa liikunnassa järjestetään kauden lopussa korvaustunnit niillä kursseilla, joilla on ollut kaksi tai useampi peruutus kauden aikana. Korvaustunneista tiedotetaan erikseen. Jos kurssilta jää pitämättä tai korvaamatta useampi kuin yksi opetuskerta, palautetaan vain yli 10 euron suuruiset summat.

Liikuntapalvelun toiminnasta tiedotetaan sivuilla https://www.kerava.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu.

Ohjeita epidemian varalle

Opisto ja Liikuntapalvelu toimivat poikkeustilanteessa viranomaisten ja Keravan kaupungin ohjeiden mukaisesti. Ajantasaiset ohjeet löytyvät osoitteesta opisto.kerava.fi ja kerava.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu. Ohjeita saa myös Opiston toimistosta ja kurssin aikana opettajalta.Päivitetty 15.06.2022 klo 12:37