Peruutusehdot

Ilmoittautuminen kurssille tai luennolle on sitova. Maksamatta jättäminen, pois jääminen tai huomautuslaskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutusta ei voi tehdä kurssin opettajalle. Huom! Avoimen yliopiston koulutuksissa on omat peruutusehtonsa.

Kurssille osallistumisen peruminen viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkamista 

• verkossa: opistopalvelut.fi/kerava (toimii vain, jos olet ilmoittautunut verkossa): Avaa omat tiedot -sivu ja täytä kurssinumero ja ilmoittautumistunnus saamastasi sähköpostista. Jos olet maksanut kurssimaksusi virike-edulla ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoita yhteystietosi Opiston toimistoon lahjakortti -palautusta varten. 

• sähköpostilla keravanopisto@kerava.fi

• puhelimitse 09 2949 2352

• kasvotusten Asiointipisteessä tai Opiston toimistossa aukioloaikoina (Kultasepänkatu 7). 

Kurssille osallistumisen peruminen, kun kurssin alkamiseen on alle 10 päivää

• Jos perut osallistumisesi kurssille ennen kurssin alkamispäivää, maksettavaksesi jää 50 % kurssin hinnasta.
• Jos perut osallistumisesi kurssille sen alkamispäivänä tai kurssin jo ollessa käynnissä, kurssimaksu on maksettava kokonaisuudessaan. 

Kurssiperuutuksissa on oltava yhteydessä  Opiston toimistoon.

Viivästynyt kurssimaksu siirretään kaupungin toimintaohjeiden mukaisesti perintätoimiston hoidettavaksi. Kurssimaksu on ulosottokelpoinen ilman oikeuden päätöstä. 

Sairaudesta johtuva peruutus on todistettava lääkärintodistuksella, jolloin kurssimaksu palautetaan vähennettynä käyntimäärillä ja toimistokuluilla 10 €. 

Yksittäisiä sairaspoissaoloja ei ole tarpeen ilmoittaa toimistoon. 

Kurssin sekä yksittäisen kurssikerran peruuttaminen järjestäjän taholta

Kurssi voidaan perua noin viikkoa ennen sen alkamista, mikäli kurssilla ei ole tarpeeksi osallistujia. Kurssin yhtä (1) peruutettua kertaa ei korvata ylimääräisellä kokoontumiskerralla pitkillä kursseilla. Ohjatussa liikunnassa järjestetään kauden lopussa korvaustunnit niillä kursseilla, joilla on ollut kaksi tai useampi peruutus kauden aikana. Korvaustunneista tiedotetaan erikseen.

Jos kurssilta jää pitämättä tai korvaamatta useampi kuin yksi 
opetuskerta, palautetaan vain yli 10 euron suuruiset summat.

Ohjeita epidemian varalle

Opisto ja Liikuntapalvelu toimivat poikkeustilanteessa viranomaisten ja Keravan kaupungin ohjeiden mukaisesti. Ajantasaiset ohjeet löytyvät osoitteesta opisto.kerava.fi ja kerava.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu. Ohjeita saa myös Opiston toimistosta ja kurssin aikana opettajalta.

Kurssit poikkeustilanteessa

Mikäli Opiston lähiopetus joudutaan keskeyttämään, kurssit jatkuvat pääsääntöisesti etäopetuksena. Kurssin luonteen vuoksi on myös mahdollista, että etäopetusta ei voida järjestää. Etäopetuksena jatkuvat kurssit on merkitty esitteessä *-ikonilla. Tieto on myös kurssikohtaisesti sivuillamme https://opistopalvelut.fi/kerava/.

Voimme myös joutua vaihtamaan kurssin ajankohtaa tai paikkaa. 
Näistä muutoksista ilmoitamme opiskelijoillemme tekstiviestillä.

Kursseista, jotka lähiopetuksen keskeytyessä jatkuvat etäopetuksena, ei ole mahdollista saada hyvitystä. 

Liikuntapalvelun toiminnasta poikkeustilanteen tullen tiedotetaan erikseen sivuilla https://www.kerava.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu.


Päivitetty 21.06.2021 klo 10:25