Uutiset

Tervetuloa Keravan Opiston kudonta-asemalle

31.01.2019 klo 16:00

Kevään ohjauskausi on käynnistynyt, innokkaita kutojia on jo töissä ja kauniita kankaita syntymässä. Kudonta-aikoja voi varata entiseen tapaan puhelimitse, sähköpostitse tai käymällä täällä. Kannattaa tulla kurkkaamaan millaisia loimia on puissa ja mitä muut kutojat tekevät, samalla voi myös esittää toiveita tulevista loimista. Ohjausajat ovat ma-ke klo 8.45-13.30, to klo 14.15-19. Kudonta-asemallahan pystyy työskentelemään päivittäin klo 7-22 välisenä aikana.

lumihiutale.jpg

Puissa on nyt mm. monia mattoloimia eri leveyksillä, punahehkuinen huiviloimi raidekaiteella kudottavana, kaunista pellavaliinaa lumihiutalesidoksella (kuva), poppanaa, kansallispukukangasta (tähän voi kutoa myös kevyitä verhoilukankaita ja muita vaatekankaita)… Uusia loimia on kokoajan rakenteilla, toivelistalta löytyy mm. lenkkialpakka-shaali, mattoa onnenpolku-sidoksella ja laudeliinoja.

Kevään aikana kudonta-asemalla on avoimia teemailtoja, torstaisin klo 15-19 kerran kuukaudessa. Teemailtoihin voi tulla vapaasti oman aikataulun mukaan, toki sitä enemmän ehtii tutustumaan illan aiheeseen, mitä kauemmin ehtii olla paikalla.  Liitteestä löydät teemailtojen aiheet ja aikataulut, opiston verkkosivuilta (https://opistopalvelut.fi/kerava/) voit myös lukea lisätietoja.

kudonta_asema_teemaillat.PNG

Kokeilevaa kudontaa –teemaillan aikana 14.2. pääset kokeilemaan raidekaiteella ja poimintalaudoilla kutomista. Voit tutustua erilaisiin poimintatekniikkoihin, mm. Japanista lähtöisin olevaan Saori-tekniikkaan sopivat monenlaiset langat ja sillä voi luoda helposti kuviollisia kankaita. Näitä voi hyödyntää monenlaisissa tekstiileissä, matoista seinätekstiileihin, verhoihin, huiveihin ym. 


Tervetuloa kutomaan!


Hanna-Kaisa Varpio-Tikka

kudonnanohjaaja

puh. 040 318 4418

http://keravanopistonkasityot.blogspot.com


Päivitetty 31.01.2019 klo 15:55