Uutiset

Opisto toimii nyt myös etänä

31.03.2020 klo 12:00


​Hallituksen 16.3./30.3. tekemien linjausten mukaisesti ja Keravan kaupungin päätöksellä Opiston lähiopetus on keskeytetty ajalla 18.3.–13.5. (liikuntaryhmät 17.3. alkaen). 

Päätöksen tultua ryhdyimme ripeästi selvittämään, mitkä Opiston kursseista olisi mahdollista toteuttaa etäopetuksena verkossa tai muulla tavoin. Tuntiopettajamme ottivat haasteen vastaan reippaasti ja noin puolet käynnissä olleista kursseistamme jatkaakin tällä hetkellä etäopetuksena. Etänä toteutettavien kurssien määrä tulee vielä kasvamaan, ja myös uusia etäopetuksella järjestettäviä kursseja tulee Opiston tarjontaan kevään kuluessa.

Keravan Opisto, samoin kuin muut koulutusorganisaatiot, on tässä uudessa tilanteessa pakkodigitalisaation edessä. Olemme toki kiinnittäneet huomioita digitaaliseen osaamiseemme aiemminkin. Opisto on yhdessä naapuriopistojen kanssa mukana hankkeissa, joissa kehitetään opettajien pedagogisia taitoja digitaalisen teknologian käytössä. Nyt nämä hankkeet ovat saaneet uutta merkitystä ja ajankohtaisuutta.

Korona on muuttanut arkielämämme. Kaiken muutoksen keskellä on hyvä pitää yllä harrastuksia ja yhteisöllisyyttä niillä tavoin, jotka ovat mahdollisia. Monella on myös aikaa itsensä kehittämiseen aivan toisella tavalla kuin aiemmin. Tietojen ja taitojen kartuttaminen ei koskaan mene hukkaan, ja kun koronaan liittyvää viestintää tulvii kaikkialta, on mielelle hyvä saada hetkeksi muuta ajateltavaa. Sitä ajateltavaa löytyy vaikkapa Opiston kaikille kuntalaisille tarkoitetuista maksuttomista etäluennoista.

Harrastetaan, opitaan ja tavataan toisiamme edelleen – nyt digitaalisten välineiden avulla.

Voimia ja toivoa kaikille!

Anne Hosio-Paloposki / rehtori, Keravan Opisto

Päivitetty 01.04.2020 klo 09:37