Uutiset

Ohjeita Opiston opiskelijoille (tiedote 18.8.2021)

18.08.2021 klo 16:00


Opiston syksy alkaa lähiopetuksella

Koronaepidemia ja siihen liittyvät rajoitukset vaikuttavat Opiston toimintaan myös syksyllä 2021. Opisto noudattaa toiminnassaan epidemia-ajalla Keravan kaupungin ohjeita, jotka perustuvat Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksiin sekä Uudenmaan aluehallintoviraston päätöksiin.

Opiston kurssit ja koulutukset toteutuvat lähiopetuksena. Kurssien osallistujamäärät on määritelty tilakohtaisesti niin, että osallistuminen on turvallista. Mikäli Opistoa koskevat rajoitukset muuttuvat syksyn aikana, asiasta tiedotetaan opiston opiskelijoita tekstiviestillä sekä yleisesti Opiston Internet-sivuilla ja Keravan kaupungin ajankohtaista-sivustolla. Jos lähiopetus joudutaan keskeyttämään, siirtyy opetus etäopetukseen kurssikohtaisen ilmoituksen mukaisesti.

hygieniaohjeistus_keravan opisto (5).png


Kursseille osallistuminen

  • Kurssille osallistutaan terveenä.
  • Kurssille ei pidä osallistua sairaana tai oireisena.

 

Opetustilat

Osallistujamäärä suhteutetaan kurssin opetustilan kokoon niin, että kurssilla voi välttää lähikontaktia ja pitää 2 metrin turvaväli. 

Lähikontakteja vältetään tilajärjestelyillä.  

Muiden kuin kurssin osallistujien ja Opiston henkilöstön oleskelua opetustiloissa vältetään.

Opetustilaan saa mennä vasta, kun edellinen ryhmä on kokonaisuudessaan poistunut tilasta

hygieniaohjeistus_keravan opisto (1).png

Osallistujien hygieniakäytänteet

Kasvomaskia pidetään sisätiloissa ollessa. Kurssin osallistujilla tulee olla omat kasvomaskit. Kasvomaskia ei tarvitse pitää liikuntasuorituksen aikana.

Kädet pestään opetustilaan tullessa. Kädet pestään vedellä ja saippualla kauttaaltaan ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin käsipyyhkeisiin tai pyyherulliin. Vaihtoehtoisesti voi käyttää käsidesiä.

Tervehtimiseen käytetään muita tapoja kuin kättely.

Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

 hygieniaohjeistus_keravan opisto (3).png

Opetusvälineet ja laitteet

Kurssin osallistujia ohjeistetaan puhdistamaan yhteiskäytössä olevat välineet.

Yhteiskäytössä olevat laitteet ja välineet puhdistetaan ennen käyttöä käyttämällä kertakäyttöistä liinaa ja desinfiointiainetta. Välineet puhdistetaan myös käytön jälkeen desinfioivalla puhdistusaineella.

Jos voit käyttää kertakäyttöisiä suojakäsineitä, käytä niitä toimiessasi yhteiskäyttölaitteilla. Mahdollisuuksien mukaan voit suojata yhteiskäyttölaitteen ohjaimet ja näppäimistön kertakäyttömuovilla, joka laitetaan jäteastiaan käytön jälkeen.

Osallistujat voivat käyttää kurssilla omia välineitä, esim. kädentöissä saksia.

hygieniaohjeistus_keravan opisto (4).png
 
Mahdollinen altistuminen kurssilla

Mikäli kurssilla tapahtuu altistuminen koronavirukselle, ottaa tartuntataudeista vastaava viranomainen yhteyttä altistuneeseen henkilöön joko puhelimitse tai tekstiviestitse.

Puhelimeen tulee vastata, vaikka soitto tulisi vieraasta/tuntemattomasta numerosta. Tartunnanjäljitysviranomainen esittelee aina itsensä.

Altistuneen karanteenin kesto on 10 vrk laskien päivämäärästä, jolloin altistuminen on tapahtunut, altistumispäivä on päivä nolla. 2.8.2021 voimaan tullen THL:n ohjeistuksen mukaan karanteenia voi lyhentää, jos aikaisintaan kuudentena päivänä altistumisesta (altistumispäivä on päivä nolla) otettu koronatesti on negatiivinen eikä henkilöllä ole oireita.

Opiston kursseilla pidetään läsnäololistaa. Tartunnanjäljitysviranomaisen pyynnöstä Opisto voi antaa läsnäolijoiden yhteystiedot ao. viranomaiselle.
Päivitetty 18.08.2021 klo 15:37